Területmérés, multisprektrális elemzés

Erre a feladatra a legalkalmasabb eszköz manapság egy drón. A precíziós mezőgazdaság alapját képező centiméter pontos terület mérést, a hagyományos módszereknél sokkal gyorsabban és hatékonyabban elvégzik.

Drónjaink kifejezetten a növényállapot elemzésre kifejlesztett multispektrális kamerákkal dolgoznak. A felvételekből összeállított térképekről megállapítható többek között a növényzet vegetációs állapota, stresszhelyzete. Az esetlegesen előforduló fertőzések, betegségek így még az előtt kimutathatóak, mielőtt szabad szemmel látható jeleket észlelhetnénk. Ezáltal meg tudjuk tervezni a foltszerű növényvédő szer, vagy fejtrágya kijuttatást.

Permetezés

Szántóföldi, szőlő, és gyümölcs ültetvényeken is vállalunk permetezési munkákat. Igény esetén egyenletesen pontosan a megadott dózisban juttatjuk ki a permetszert, vagy monitoring szolgáltatásunk alapján a megvalósítható a differenciált, foltszerű kijuttatás is.

 • Akár 90% víz, és 50% növényvédő szer megtakarítás
 • Nincsen taposási kár (pontosan 0%!!!)
 • Nehéz terepviszonyok sem okoznak akadályt, a belvizes, felázott terület gond nélkül megközelíthető
 • A szolgáltatás árát csak egészen minimális mértékben befolyásolja az
  üzemanyag ára
 • Környezettudatos gazdálkodás
 • Foltkezeléssel hatékonyabb és környezetkímélőbb növényvédelmet valósíthat
  meg
 • Centiméteres pontossággal tudunk dolgozni
 • A permetező drón óránként akár 16 hektár kezelésére képes

Tőszámlálás, hozambecslés

A vizsgálat olyan kultúrákban végezhető, amelyek jól elkülönülnek egymástól (pl, kukorica, napraforgó, gyümölcs ültetvények, stb.). Kalászosokban nem megoldható. A tőszámlálás segít meghatározni a vetési hibákból, vadkárból adódó hiányokat, kelési veszteségeket. Így egy előzetes hozam becsléssel előre tudunk piacot keresni a terménynek.

Foltkezelés, differenciált kijuttatás

A multispektrális felmérések alapján centiméteres pontossággal tudjuk szabályozni a szükséges permetező szer mennyiségét. Így a növények pontosan ott, és pontosan annyit kapnak, amennyire szükségük van. Se többet, se kevesebbet. Ezzel permetező szert (költséget!) takarítunk meg, jobb lesz a termésátlagunk, és nem utolsó sorban, óvjuk a környezetet!

Vadkár, viharkár felmérés, vadállomány számlálás

Szinte minden gazdának rendszeresen gondot okoz a vadak, vagy egy vihar által okozott kár. Ennek pontos, gyors, és költséghatékony felmérésében tudunk segíteni.

Erdésztársaságok vadállomány számlálásra is felkérhetnek minket, hiszen a magasban repülő, hőkamerával ellátott drónt a vadak észre sem veszik, ezáltal nem zavarjuk meg őket. Mi viszont pontosan láthatjuk „minden lépésüket”.

Kapcsolat

Tisztelt Érdeklődő! Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy írja le üzenetében, hogy miben segíthetünk, és mi visszahívjuk!

Albatech Drone Kft.

Telefonszám: +36-30-665-0424

E-mail cím: info@dronszolgaltatasok.hu

  Név*

  Telefonszám*

  E-mail*

  Tárgy*

  Üzenet